Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 25-02-2017 12:37:06
Garantie & Verzekeringen

Ohra inboedelverzekering 20% duurder

Verzekeringen mogen boven een verhoging van 10% niet zómaar 'aangepast' worden. tenminste een duideijke uitleg is noodzakelijk en/of tegelijkertijd een uitgebreidere dekking die óók duideljk uitgelegd dient te worden.

het niet accepteren en overstappen is uw enige (eenvoudige) vluchtweg, òf ... kennis nemen van de recentelijke kifid-uitspraken m.b.t. premieverhogingen en op grond daarvan een eigen klacht indienen.

onduidelijk of u onlangs een schade heeft gehad en/of de zonwering extra verzekerd wordt/was en/of collectief is.

tenslotte: ik heb kennis van een vve-opstalverzekering die momenteel bij centraal beheer-achmea als klacht wordt behandeld, omdat de 10%-verhoging (zonder andere inhoudelijke polis-aanpassingen) werd overschreden. de niet in behandeling genomen klacht is inmiddels uitgebreid tot een klacht over de klachtenafdeling en een hier op volgende kifid-klacht is daarbij al preventief aangekondigd.

m.a.w. er wordt weer eens één-en-ander uitgeprobeerd bij de premieverhogingen ...