Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fp
fpo - 27-02-2017 14:57:30
Winkels & Webshops

Ik erger mij aan harde muziek in alle winkels. jullie ook?

Inderdaad staat in sommige winkels de "muziek" veel te hard aan. niet iedereen is daar van gediend, beslis niet! jongeren zoeken die harde "muziek" vaak wel op, maar ook weer niet alle jongeren. gelukkig! er is inderdaad al genoeg gehoorschade actief in deze maatschappij, waar mensen telkens maar harder moeten gaan schreeuwen om gehoord te worden.
muziek zou klanten trekken. klopt, het kan zeker klanten trekken. maar waarom moet het soms zo hard zijn? waarom niet zachtjes op de achtergrond? dat is m.i. de hamvraag: waarom - dus wat is de precieze reden hiervan - moet die muziek dan zo keihard aan staan? waarom geen rekening houden met mensen die (over)gevoelig zijn voor lawaai? harde muziek is geen muziek meer, het is lawaai geworden en dat is geen prettige beleving voor je lijf. voor korte duur kan je wel eens lekker los gaan, maar om lange tijd in herrie te moeten verkeren is zeker geen lolletje! 
zo ook op festivals en bioscopen. zelfs in de schouwburg kom ik keiharde mziek tegen. zodra men muziek gaat maken, worden de volumeknoppen volledig open gedraaid en alles tril in z'n voegen, inclusief de trommelvliezen. honderden mensen verliezen elk jaar hun gehoor voor een groot deel door deze idiotie. daarom vraag ik het me ook af: wanneer stopt deze waanzin en kunnen we eindelijk eens overstappen op zachte muziek, zodat zachte energieën een werkelijk heilzaam effect op onze lichamen kan gaan krijgen?