Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

abnamro
abnamro - 27-02-2017 17:12:43
Geldzaken & Recht

Probleem met abn amro

goedemiddag de haan1953,

jeetje, wat een heftige situatie! mooi om te lezen dat je je dochter probeert te helpen, dat kan ze nu vast heel goed gebruiken. een vechtscheiding is al vervelend genoeg, dan kun je dit soort schulden en gedoe er natuurlijk helemaal niet bij hebben.

ik snap dat je dochter en jij zich heel machteloos en gefrustreerd voelen. dit is natuurlijk in haar geval een hele oneerlijke situatie. zij probeert een mooi leven op te bouwen met haar kinderen in een nieuwe woning en dan gebeurt dit.

hoe rot dit ook voor je dochter uitpakt, staan wij wel in ons recht. als een hypotheek op twee namen staat, dan hebben wij het recht om het geld te verhalen op beide rekeninghouders. zij zijn nog steeds hoofdelijk aansprakelijk. wanneer haar ex-man geen geld heeft of niet betaalt, dan zullen wij dit geld verhalen op je dochter. de hypotheek moet namelijk wel betaald worden. pas als er bindende afspraken zijn vastgelegd dat haar ex-man de woning op zijn naam overneemt, dan kan dit invloed hebben. als die afspraken zijn gemaakt, dan kan je dochter zich hier wellicht op beroepen.

het is een erg nare situatie en ik wens je dochter en haar kinderen het allerbeste. hopelijk kan haar advocaat hierin iets voor haar betekenen en komen zij hier goed uit. heel veel sterkte! mocht je dochter nog vragen hebben over haar hypotheek of hierover in gesprek willen gaan, dan kan ze altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 0900-9215 (lokaal tarief). whatsappen kan ook via
06 - 135 900 24 

met vriendelijke groet,

abn amro webcare
mw. l. salama