Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 27-02-2017 18:47:08
Winkels & Webshops

Productactie korting in zak ondernemer

Het lijkt mij sterk dat de fabrikant aangeeft dat de winkelier 25% korting zou krijgen. met inkoop heeft een klant niets te maken en krijgt, normaal, nooit deze informatie. of er uberhaupt een inkoopvoordeel is valt te betwijfelen. vaak wordt er een inkoopprijs bepaald naar gelang te afname per jaar. tijdelijk verlaagde inkoopprijzen kan niet aangezien de winkelier eerst zijn eigen winkelvoorraad moet verkopen. dat zou betekenen dat hij zijn eigen voorraad met veel minder marge moet verkopen en hopelijk in de aktieperiode nog iets kan bijbestellen. ook al zijn de marges op verf goed, niemand zal zomaar marge weggeven zonder er iets voor terug te krijgen.

en ja, een winkelier mag gewoon zijn prijs bepalen en mag zelf beslissen of hij meedoet met de aties van een leverancier. dit heet marktwerking en daardoor krijg je ook winkels die goedkoper kunnen aanbieden. en dan heeft u weer een keuze. wat is het toch eigenlijk mooi geregeld he.