Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hu
huizehoog - 01-03-2017 12:11:07
Huishouden & Energie

Hoe kun je de omvang van te veel aan stookkosten berekenen

Op al de negatieve antwoorders hier beneden.
- ik betaal € 550,- voor deze flat..dat is niet extreem duur...maar zoals de woningbouw zelf stelt "betaalbaar hoog".
- ik zet de thermostaat in mijn huis overdag als ik thuis ben op 19,5 en 's avonds als ik op de bank zit op 20,5 graad als ik weg ben of slaap op 17. de 24 graden is de berekentemperatuur die algemeen door iedere installateur voor een radiator in een woonkamer wordt gebruikt.
- de woningbouw gaat zelf uit van 22 graden voor de woonkamer en 18 graden voor slaapkamers.
- de woningbouw gaat dus nu een radiator vervangen voor 1 met meer capaciteit
- ik heb niet laat gereageerd, ik heb hier namelijk de eerste winter dat ik er woonde al over aan de bel getrokken, is de onderhoudsdienst voor de cv wel zeker 5 x langs geweest om allerlei zaken door te meten, na te kijken buiten het normale onderhoud en herstel van de cv-ketel. alleen heeft de woningbouwvereniging nu pas zelf vorige week vastgesteld dat het aan die te kleine radiator ligt
- de ketel is 20 jaar oud maar goed onderhouden en ook goed afgesteld
- en een verschil van 1 graad tussen het "keukengedeelte"  van de woonkamer met het "zitgedeelte" van de woonkamer (als de thermostaat op 20,5 staat, het keukengedeelte 20,5 is, is het zitgedeelte dus 19,5 graad) is door de woningbouwvereniging nu zelf als onaanvaardbaar en herstelbaar aangemerkt.
- ik heb zelf onder het laminaat en achter de verwarmingselementen isolatie aangebracht, heb alle kieren dichtgesmeerd, tochtstrips aangebracht en ik stook niet waar ik niet ben.
- en als je een ruimte met een te kleine radiator probeert te verwarmen duurt het dus langer voor die ruimte warm(er) wordt in dit geval dus 1 graad per uur (wat niet grappig is als smorgens de ruimte 17 graden is), dat betekent dat de cv-ketel dus 's morgens 2,5 uur staat te loeien voor het 19,5 graad is en dat levert dus hoge stookkosten op.
en volgens mij is dat dus niet mijn fout en wel verwijtbaar aan de woningbouw.

dat allemaal terzijde...ik vroeg of iemand een berekenmethode wist...

dus als iemand het weet, mag ik dan antwoord op die vraag?

met vriendelijke dank

nora