Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

reflecs
reflecs - 20-03-2017 14:45:19
Winkels & Webshops

Niet kopen bij oetker-pizza-fs.nl


beste vraagsteller, u heeft een blouse besteld bij oetker pizza...
ik zou u aanraden deze nuttige site eens door te nemen:https://veiliginternetten.nl/" target="_blank">https://veiliginternetten.nl/

daarin staat https://veiliginternetten.nl/themes/online-winkelen/veilig-online-winkelen/" target="_blank">bijvoorbeeld:


7 tips voor veilig online winkelen



beoordeel voor jezelf of je de website waar je iets wilt kopen vertrouwt.
bevat de website contactinformatie, ziet de pagina er verzorgd uit? klopt het kvk-nummer? in welk land is het bedrijf gevestigd, ken je het bedrijf? ben je het eens met het verzend- en retourbeleid? een professionele uitstraling zegt niet alles, maar kan wel een aanwijzing zijn dat het een professioneel bedrijf betreft.
via vergelijkingssites, zoals http://www.vergelijk.nl/" target="_blank">www.vergelijk.nl*, http://www.kieskeurig.nl/" target="_blank">www.kieskeurig.nl* of http://www.beslist.nl/" target="_blank">www.beslist.nl* kun je de feedback van andere klanten van de webwinkel lezen.
veel positieve beoordelingen is een indicatie dat de webwinkel veilig is.
via de online shopscan van consuwijzer kun je http://www.consuwijzer.nl/shopscan/" target="_blank">checken of een webwinkel ok is*.
een waarborg of keurmerk kan er op duiden dat het om een erkend veilige webwinkel gaat.
een van de bekendste keurmerken in nederland is het thuiswinkel.org keurmerk. kijk voor meer informatie over dit keurmerk op http://www.thuiswinkel.org/" target="_blank">de website van thuiswinkel.org*. andere keurmerken zijn het https://www.qshops.org/consumenten/leden" target="_blank">qshops keurmerk* en http://www.webwinkelkeur.nl/" target="_blank">webwinkelkeur*.
controleer op de website van de uitgever van het keurmerk of deze het keurmerk ook daadwerkelijk aan die webwinkel heeft verstrekt.
controleer van een keurmerk ook wat de betekenis is, bijvoorbeeld door te kijken of het keurmerk voorkomt op http://www.consuwijzer.nl/keurmerken/" target="_blank">de lijst van consuwijzer*.
controleer of je gebruik maakt van een beveiligde internetverbinding
voor het verzenden van gevoelige informatie, zoals je creditcardgegevens, is het belangrijk dat je gebruik maakt van een beveiligde internetverbinding. bij een beveiligde internetverbinding staat er https://adreswebsite in de adresbalk van je browser in plaats van het normale http://adreswebsite. de letter 's' staat voor 'secure' (engels voor veilig). bij de meeste browsers zie je ook een slotje in de adresbalk of onderin in het browserscherm.
let op dat je alleen een vakje aanvinkt voor akkoord met de algemene voorwaarden, de privacyverklaring en het ontvangen van nieuwsbrieven als je deze daadwerkelijk gelezen en begrepen hebt.