Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 22-03-2017 02:18:22
Geldzaken & Recht

Recht

Het gaat hier om uw kleinkind. dat is het belangrijkste. het kind wordt nu ingezet als "wapen" door beide exen om elkaar te treffen. wie is dan uiteindelijk de dupe? niet uw zoon en niet uw ex schoondochter maar uw kleinkind.
uw zoon zal ervoor moeten zorgen dat er een duidelijke omgangsregeling komt. als die er al is dan moet uw zoon deze stipt naleven en niet van de omgangsregeling afwijken op basis van vage afspraken en dubieuze e-mails. de wet is op dit punt duidelijk. uw zoon en de ex hebben alleen het ouderlijk gezag op de momenten wanneer zij het kind volgens de omgangsregeling mogen "hebben". 
daarnaast zullen uw zoon en ex moeten beseffen dat de relatie voorbij is en dat geen van beiden nog iets te zeggen heeft over het doen en laten van de ander. alleen als het zaken zijn die het kind betreffen zullen ze nog met elkaar in goed overleg moeten treden.
kunnen ze dat niet dan moeten ze een tussenpersoon inschakelen zoals hun wederzijdse advocaten. dat gaat veel geld kosten maar als zij ook in het belang van hun kind niet door 1 deur kunnen dan moet dat maar.

uiteraard kan uw zoon aangifte doen van een valse aangifte gepleegd door zijn ex. dan krijgt die wellicht een boete. wat schiet uw kleindochter daarmee op? helemaal niets.
wellicht kunt u ze aanmelden bij veilig thuis maar dat zal de politie inmiddels ook al hebben gedaan met een zogenaamde "zorgmelding". als het verder escaleert tussen hen beiden raken ze wellicht het kind ook nog eens kwijt!