Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

emcede
emcede - 29-03-2017 17:17:38
Garantie & Verzekeringen

Wa verzekering

Echt duidelijk is je verhaal niet, dus een heel duidelijk antwoord kun je nog niet verwachten. wat is er gebeurd? waarom wordt er precies afgewezen? om welk soort verzekering gaat het?

aansprakelijkheid wordt meestal gebaseerd op artikel 6:162 burgerlijk wetboek: onrechtmatige daad. artikel 6:169 bw regelt echter dat als een kind nog geen 14 is, de ouders aansprakelijk zijn. dit is zeker niet "ten allen tijden". maar opzet kan een kind van 6 niet worden aangerekend. als men afwijst o.b.v. opzet, dan zou dat moeten zijn omdat de ouders opzettelijk iets gedaan of nagelaten hebben.

voorbeeld: kind van 6 bekrast de auto van de buurman. ouders aansprakelijk, avp betaalt. tenzij pa zoonlief staat aan te moedigen. dan wordt het verhaal heel anders...

vertel dus eens wat er precies is gebeurd, bij welke verzekeraar en soort verzekering de schade gemeld is en wat nu precies de afwijzing geweest is.