Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 12-04-2017 18:34:29
Garantie & Verzekeringen

Niet in gelegenheid gesteld te verdedigen bij schadeclaim.

Het is een strafbaar feit als je na een aanrijding de plaats van het ongeval verlaat zonder je indentiteit behoorlijk kenbaar te maken. voor de strafbaarheid is tevens van belang of men zich bewust is geweest van de aanrijding. kennelijk viel dit laatste niet te bewijzen en is de zaak geseponeerd.
dit laatste betekent echter niet dat u dan dus ook niet aansprakelijk zou zijn voor de veroorzaakte schade.

dat u "nergens vanaf wist" houdt niet expliciet in dat u of uw auto niet bij de aanrijding betrokken waren. dat u de aanrijding niet bemerkt hebt sluit betrokkenheid niet uit. nu kennelijk een getuige ook heeft gezien dat in ieder geval uw auto betrokken was bij de aanrijding en kennelijk de schuld aan de aanrijding bij de bestuurder van uw auto ligt gaat uw verzekeraar over tot vergoeding van de schade.

als verzekerde kan je daar overigens weinig tegen in brengen.