Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 22-04-2017 14:19:31
Winkels & Webshops

Kopie van origineel bankstel geleverd gekregen

Ik zou in de 1e plaats de reactie van de fabrikant zwart-op-wit (mail) zien te krijgen (vreemd trouwens dat zij daar geen rechtszaak van maken) en dan een beroep doen op de wet oneerlijke handelspraktijken, zie https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/consumentenrecht/oneerlijke-handelspraktijken/wat-zijn-oneerlijke-handelspraktijken/" target="_blank">https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/consumentenrecht/oneerlijke-handelspraktijken/wat-zijn-oneerlijke-handelspraktijken/ en eisen dat de koop om die reden ongedaan moet worden gemaakt en zij z.s.m. de bank op komen halen en je geld binnen 14 dagen terug storten.

meld ook dat je van deze oneerlijke handelspraktijken melding maakt bij consuwijzer (= de consumenkant van de acm)

tip: mailtje sturen met een link naar dit topic kan ook geen kwaad. vraag ze in die mail hier even te reageren. (wil ik ook wel doen, hoor als je dat prettiger vindt)

stukje uitgelicht van acm site:


wat kan acm doen tegen overtredingen van de wet oneerlijke handelspraktijken?

wij kunnen bij een geconstateerde overtreding:



een boete opleggen van maximaal 450.000 euro per overtreding.
een last onder dwangsom opleggen. de overtreder moet de overtreding stoppen. doet hij dit niet? dan moet hij een vast bedrag betalen voor iedere dag dat de overtreding voortduurt.
een combinatie van beide opleggen.