Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AWYeah28
AWYeah28 - 23-04-2017 09:20:44
Geldzaken & Recht

Dreigende taal van usenet

Beste,

usenet is de verzamelnaam voor binaire nieuwsgroepen. dat is data die door 'jan en alleman' op internet wordt geplaatst en inderdaad bomvol kan zitten met virussen als u niet weet waar de betrouwbare data te vinden is. dat is niet aan de provider om te ontdekken, maar aan de gebruiker. de provider biedt slechts toegang tot de nieuwsgroepen. het is dus niet zo dat, zoals u aangeeft, er slechte kwaliteit wordt geleverd "vol met virussen".

u bent met het bedrijf usenet.nl (zonder de '.nl' erbij is het niet duidelijk over welk bedrijf u spreekt, er is namelijk ook usenet.pro, om er maar eentje te noemen) in zee gegaan met een gratis proefpakket. u hebt binnen de gestelde periode een nederlandstalige opzegging verstuurd, maar usenet.nl geeft aan dat dit in het engels of duits had moeten gebeuren. op de website wordt weliswaar vermeld dat ondersteuning uitsluitend in die talen wordt geboden, maar wanneer er wordt gezocht naar de regels omtrent opzegging staat dit er niet specifiek bij vermeld. bovendien had men bij usenet.nl uw mail ook even door google translate kunnen halen om te begrijpen waar het over gaat.

de oplossing is in dit geval om een, bij voorkeur aangetekende, brief te versturen aan teschinkasso, waarin u aangeeft het niet eens te zijn met de vordering en niet voornemens bent te gaan betalen. doe er een kopie bij van uw opzegmail. maak er verder geen woorden aan vuil en wacht af tot er een dagvaarding in de bus valt (ik vermoed dat dit niet gaat gebeuren maar dat u nog wel een tijd lang brieven van het incassobureau zult blijven krijgen, die kunt u dan negeren). mocht u voor de rechter moeten komen, dan hebt u de opzegging als bewijs, samen met uw aangetekende brief. maak desnoods ook een paar schermafdrukken van de website van usenet.nl, met name van het gedeelte waar staat hoe er kan worden opgezegd.

succes!