Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ek
ekn1967 - 23-04-2017 13:53:14
Geldzaken & Recht

Dreigende taal van usenet

dank voor de diverse antwoorden. de laatste antwoordschrijver (awyeah28) benoemt heel duidelijk de mogelijkheid om teschinkasso aan te schrijven. ook dit incassobureau houdt de lippen stijf op elkaar. in het begin reageerden ze nog wel, nu helemaal niet meer.


 


ik heb er overigens nog eens goed de algemene voorwaarden op nageslagen, en daar staat niets over opzegging in het engels of duits. hieronder even een kopie van het betreffende artikel (https://nl.usenet.nl/algemene-handelsvoorwaarden/#art8).


 


op een ander forum schreef iemand als antwoord dat als je de overeenkomst, ook al is het gratis in een proefperiode, in het nederlands bent aangegaan, op een nederlandstalige website, en een nederlandstalige applicatie krijgt, en er ook nog eens in de av niets staat over opzegging in verplicht andere talen, je ten allen tijde recht moet hebben om gewoon in de nederlandse taal op te zeggen. wie kan hier meer duidelijkheid over geven in de juridische zin?

artikel 8 van hun website zegt het volgende:


 


[quote] art. 8 contracttermijn, proefperiode, opzegging


8.1.1. het contract wordt afgesloten voor de afgesproken looptijd.


8.1.2. indien de klant bij de aanmelding heeft gekozen voor een gratis testperiode, dan omvat de contractduur zowel de testperiode met bijzonder beëindigingsreccht alsmede de looptijd van het gekozen productpakket. gedurende de gratis testperiode wordt de klant een bijzonder beëindigingsrecht toegekend tot aan het einde van de laatste dag van de gratis testperiode.


8.1.3. de klant kan een gratis proefperiode slechts één keer te gebruiken, tenzij de provider kan de klant uitdrukkelijk een andere, extra gratis proefperiode.


8.1.4. in het geval de klant van het lopende productpakket naar een ander pakket wil overstappen voordat het einde van de contractduur is bereikt, dan is dat slechts mogelijk als hij het totale dataquotum opgenomen of verbruikt heeft. heeft de klant een deel van het dataquotum wel opgenomen maar nog niet verbruikt en wisselt hij vervolgens naar een ander productpakket, dan vervalt het opgenomen dataquotum.


8.2.1. de contractduur wordt steeds automatisch verlengd, met de binnen de voorafgegane bestelling aangegeven duur, voor zover de gebruiker zijn contract voor verloop van de lopende duur niet beëindigt.


8.2.2. maakt de klant gedurende een gratis testperiode geen gebruik van het bijzonder beëindigingsrecht, dan wordt de contractuele relatie voortgezet met de bepalingen en de looptijd van het gekozen standaardpakket. de automatische aansluitende contractverlenging van 8.2.1 geldt dan eveneens.


8.3.1 de klant heeft het recht om het contract op ieder gewenst moment via het opzegformulier op te zeggen. de opzegging zal van kracht worden op het moment van ontvangst door de aanbieder. aanspraak op vergoeding van de betalingen die voor de gekozen en bevestigde termijn van het contract gemaakt zijn, is uitgesloten.


8.3.2 bij paketten met een looptijd van een maand bedraagt de opzegtermijn 7 dagen voor het einde van de contractduur.


8.3.3 bij paketten met een langere looptijd bedraagt de opzegtermijn een maand voor het einde van de contractduur.


8.3.4 het bijzondere beëindigingsrecht voor de testperiode kan tot aan het verlopen van de periode worden gebruikt.


8.4 naast de redenen die expliciet in deze algemene termijnen en voorwaarden vermeld worden, behoudt de aanbieder zich het recht voor om het contract op grond van een goede reden zonder voorgaande kennisgeving en zonder voorgaande mededeling op te zeggen krachtens de voorwaarden die in art. 9 vermeld worden.


in geval van opzegging, ongeacht door welke partij, zullen vooruitbetalingen niet terugbetaald worden. [/quote]