Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
dickster - 26-04-2017 18:54:36
Huishouden & Energie

Over bank

@aisheline: er wordt hier natuurlijk een beetje lacherig gereageerd op je post, dat is niet zo aardig. maar de kern van wat er gezegd wordt is wel juist:
- dat de bank niet door de deur paste is niet de verantwoordelijkheid van de verkoper. jij moet vooraf meten of de bank de plaats van bestemming kan bereiken. je had dus geluk dat de bank beschadigd was en je die kon weigeren
- je had het recht om de tweede bank te weigeren bij aflevering omdat de kleur niet klopte. alleen heb jij ervoor gekozen vanwege je visite de bank toch te nemen. daarmee ben je eigenaar van de bank geworden(als die tenminste al volledig betaald was anders is de verkoper nog eigenaar). zodra de bank is afbetaald en afgeleverd is hij jouw eigendom geworden. als je dat niet wilde was je enige kans om dat kenbaar te maken voor aflevering, dan had je weer een nieuwe bank kunnen krijgen, nu niet.
dat de verkoper het vervelend voor je vindt en je nog 70 euro terug wil betalen is aardig van hem, want hij hoeft dat niet te doen. je hebt gewoon de verkeerde afweging gemaakt, doordat je de visite op een bank wilde laten zitten. als je hem direct mee terug had gegeven kon de verkoper hem opnieuw verkopen. maar een nieuwe koper wil niet bij een bank die zij als nieuw beschouen de koekkruimels van jouw visite aantreffen, dat zou je zelf toch ook niet pikken?
het is heel zuur natuurlijk. ik heb zelf een keer een beschadigde bank aangenomen wat ik niet kon zien omdat ik blind ben. dat hoorde ik een paar dagen laten van visite. en seats en sofas was niet zo aardig om me daarin met coulance te behandelen maar ik weet wel dat ik de volgende keer dus iemand bij de aflevering moet vragen die kan controleren, want het staat duidelijk in de voorwaarden. zo weet jij nu ook dat je dit een volgende keer anders moet doen.