Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 30-04-2017 12:24:09
Huishouden & Energie

Sla langer goed houden

Zal ik u even uit de droom helpen. als een krop van de stronk wordt afgesneden onstaat op het snijvlak een witte (melkachtige) vloeistof die wat plakkerig aan voelt. dit zorgd er voor dat de poriën worden afgesloten waardoor de krop minder snel uitdroogd. de krop kan dus geen water opnemen al zet u hem een week in het water. als u sla wilt bewaren haalt u de steeds de buitenste bladeren er van af en wikkeld u de rest in huishoudfolie en bewaard hem in de groentela. u kunt de krop dan hooguit een dag of 3 nog gebruiken. anders is het met ijsbergsla. van deze kunt u de krop doorsnijden en de helft, ook in de folie ongeveer 1 week goed houden. dus niks waterbak inde koelkast, dit zorgd er alleen maar voor dat deze van binnen erg vochtig wordt.