Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 17-05-2017 12:06:49
Geldzaken & Recht

Eigen verklaring rijbewijs

Hallo marian van der heijden , 

u kunt dit wel geldklopperij vinden , maar dit is wettelijk vastgelegd .
u heeft nog geluk , als u een eigen verklaring rijbewijs koopt via cbr , bent u € 3,80 duurder uit .( € 33,80 )

hoe is de prijs van een eigen verklaring opgebouwd?

doordat iedereen dezelfde prijs betaalt voor een eigen verklaring, dragen we vanuit het ‘solidariteitsprincipe’ als burgers van nederland samen de kosten voor de beoordeling. want het gaat om meer dan de kostprijs van de vragenlijst of bijvoorbeeld het onderhouden van een website. het betreft ook de behandeling van ingediende eigen verklaringen (ongeveer 600.000 per jaar) door medisch adviseurs van het cbr.

de kosten van de eigen verklaring en alle medische keuringen voor het rijbewijs zijn voor uw rekening. dit is wettelijk vastgelegd. het tarief van een keuring door een huisarts, medisch specialist en/of psychiater wordt vastgesteld door de nederlandse zorgautoriteit (http://www.nza.nl/" target="_blank">www.nza.nl). kosten voor eventuele aanvullende onderzoeken kunt u navragen bij de arts. een eventuele rijtest met de deskundige is gratis. alleen als u een lesvoertuig moet huren zijn de kosten voor uw rekening.

voor meer uitleg over de kosten, kijk op: http://www.cbr.nl/11345.pp" target="_blank">http://www.cbr.nl/11345.pp 
 
zie ook: http://www.nza.nl/zorgonderwerpen/zorgonderwerpen/ziekenhuiszorg/veelgesteldevragen/veelgestelde-vraag-rijbewijskeuring/" target="_blank">http://www.nza.nl/zorgonderwerpen/zorgonderwerpen/ziekenhuiszorg/veelgesteldevragen/veelgestelde-vraag-rijbewijskeuring/