Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

je
jediron - 18-05-2017 22:07:49
Huishouden & Energie

Termostaat batterijen leeg termostaat op hol hoog gasverbruik te claimen bij de

Het is geen honeywell meter, maar een uitgebreide warmteregelaar met meerdere presets die je kan programmeren, alsook een eco knop, die afgesteld staat op 16c. de 633% komt van eneco zelf en klopt als een bus. vorig jaar werd 3 gj verstookt en dat jaar ervoor 5,75gj. dit jaar was het echter ineens 22 gj, terwijl het stroomverbruik juist veel minder was. wat ook klopt, want mijn moeder is het laatste jaar vaak niet thuis geweest. 

de reden dat wij de hoge temperatuur niet opgemerkt hebben is omdat moeder ruim een week in het ziekenhuis heeft gelegen. een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden. uiteraard is direct bij thuiskomst actie ondernomen en o.a. de baterijen vervangen. vind het trouwens spijtig dat hier door sommigen getwijfelt word over ons verhaal. 

wat er precies mis is gegaan, kan ik niet zeggen maar één ding weet ik zeker; onder normale omstandigheden zou mijn moeder nooit zoveel verstookt hebben. 
er zijn trouwens meerdere klachten geweest van buren van dit perceel, wat pakweg 4 jaar oud is. alle "oude" meters zijn ondertussen vervangen en daar zal een goede reden voor geweest zijn anders doet eneco dit niet. dat is voor mij aanleiding om de oude warmtemeter te verdenken. we gaan hierover in conclaaf bij eneco, want die blijkt verantwoordelijk te zijn. u moet begrijpen dat moeder een ernstige kwaal heeft en juist daarom het laatste jaar vaak niet thuis is, wederom een reden waarom het absoluut niet aannemelijk is dat ze zelf zoveel zou verstoken, vrijwillig. de jaarstanden van de voorgaande jaren tonen dat ook aan.