Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 24-05-2017 08:51:03
Geldzaken & Recht

Ik heb een ioaw uitkering. kan de gemeente mij verplichten aangifte ib te doen?

Dit is dus al niet een "gewone" controle. 
u schrijft dat er op uw ioaw uitkering van december 2015, wat in januari 2016 is uitbetaald, teveel loonheffing is ingehouden. en dat u voor dat bedrag een renteloze lening hebt gehad. en dat bedrag willen ze pas in juli 2017 verrekenen, inhouden? of willen ze die lening gaan kwijtschelden?

ik ga er eigenlijk vanuit dat over die uitkering van de maand december, omdat dat in een ander jaar is uitbetaald, geen loonheffingskorting is toegepast, omdat u de volledige loonheffingskorting al gebruikt voor de uitkering van 2016. en dat is, helaas voor u, terecht. 

maar u kunt simpel met een telefoontje bij de belastingdienst een ib 60 verklaring over 2016  aanvragen. hoeft u geen aangifte te doen. daar staat alles op.

als u in 2015 in december helemaal geen inkomsten, uit uitkering of loon, hebt gehad, hebt u in dat jaar niet de volledige loonheffingskorting benut. als u over dat jaar (nog) geen aangifte hebt gedaan, zou ik dat maar alsnog doen. dan krijgt u dat stukje alsnog uitbetaald.