Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 24-05-2017 20:17:12
Geldzaken & Recht

Vrijwilligersvergoeding willekeur belastinginspecteur

Als ik het goed begrijp, ziet u af van de vrijwilligersvergoeding (oftewel: u geeft deze direct terug). en claimt u vervolgens de teruggegeven vergoeding als gift.
een vrijwilligersvergoeding kunt u alleen als gilft aftrekken onder striktje voorwaarden. allereerst moet het gebruikelijk zijn dat vrijwilligers bij die instelling een dergelijke vergoeding krijgen. ook moet u aan kunnen tonen dat u met de instellingen hebt afgesproken dat u een vergoeding krijgt voor uw vrijwilligerswerk. daarnaast moet de instelling ook over voldoende geld beschikken om de vergoeding uit te kunnen betalen. tot slot moet de vergoeding redelijk zijn voor de kosten die u als vrijwilliger maakt (bent u bijvoorbeeld één dag per jaar gastheer in het dorpsmuseum, dan is een vergoeding van 10 maanden lang € 150 niet redelijk).
waarschijnlijk voldoet u niet aan alle voorwaarden. en beschouwt de inspecteur uw aftrekposten als onterecht.
de belastingdienst is er natuurlijk niet om uw vrijwilligerswerk te waarderen. de waardering haalt u uit het feit dat u zich geheel belangeloos inzet voor maatschappelijke organisaties. dat u daarbij een financieel motief hebt, is raar.