Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 25-05-2017 17:49:35
Geldzaken & Recht

Bewindvoering en rechten mbt vakantiegeld

Als ik u was zou ik hierover contact opnemen met het juridisch loket. wij zijn hier niet in gespecialiseerd en geven een antwoord van wat we denken dat juist is, maar zonder echte juridische onderbouwing. ik vond nog wel een antwoord op eenzelfde soort vraag van iemand die ook in zo'n situatie zat en het had uitgeplozen.
dit was het antwoord:

beschermbewind is bewind waar je zelf voor gekozen hebt door omstandigheden ivm financiƫle situatie of ziekte. ze beheren wel jou inkomsten en uitgaven, maar je hebt wel degelijk recht op (een gedeelte)vakantiegeld, tenzij er beslag op gelegd is door een deurwaarder! ook als je in de schuldhulp of wsnp zit heb je daar recht op, tenzij je schulden te hoog zijn en het niet toelaatbaar/haalbaar is. ik heb zelf ook beschermbewind en wsnp en heb hier uitgebreid navraag over gedaan bij zowel mijn beschermbewind en wsnp bewindvoerdster!
(zie klik hier)

daarom raad ik u aan om dit bij het juridisch loket na te vragen. dan kunt u ook alle papieren overleggen die met uw situatie te maken hebben.

de tips zijn wel goed. kinderboerderij is vaak erg leuk en de bekende attracties peperduur. ik zou niet meteen kringloop kleding aanschaffen, in mijn ogen is het verwassen bagger. maar bij zeeman, wibra en bristol kun je goedkoop aan kinderkleding komen.

overigens krijg ik de indruk dat uw bewindvoerder u niet helemaal afketst en nog wel een beetje ruimte overlaat voor een eventueel extraatje.