Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 26-05-2017 15:18:22
Geldzaken & Recht

Ik heb een ioaw uitkering. kan de gemeente mij verplichten aangifte ib te doen?

"voor dit tekort heb ik een renteloze lening aangevraagd en die is toegekend met de mededeling dat deze in juli 2017 ingehouden wordt op mijn uitkering. ik moest maar met aangifte ib 2016 het teveel ingehouden loonheffing terug zien te krijgen."

als nu blijkt, dat je geen teveel ingehouden loonheffing terugkrijgt, dan heb je toch te weinig uitkering gekregen? 
als door de aangifte ib blijkt toch dat dit het geval is, wordt dan de renteloze lening kwijtgescholden? en zo niet, wordt dan het bedrag dat je terug krijgt van de belasting van de renteloze lening afgetrokken en de rest kwijtgescholden?
kortom, wat staat er in de bepalingen van de renteloze lening? de verplichting aangifte ib te doen? dan zou ik dat maar snel doen, anders wordt je uitkering opgeschort: ioaw artikel 17:



1indien de belanghebbende de voor de verlening van de uitkering van belang zijnde gegevens of de gevorderde bewijsstukken niet, niet tijdig of onvolledig heeft verstrekt en hem dit te verwijten valt, dan wel indien de belanghebbende anderszins onvoldoende medewerking verleent aan het onderzoek, kan het college het recht op uitkering opschorten:




a.vanaf de eerste dag van de periode waarop het verzuim betrekking heeft, of




b.vanaf de dag van het verzuim indien niet kan worden bepaald op welke periode dit verzuim betrekking heeft.








2het college doet mededeling van de opschorting aan de belanghebbende en nodigt hem uit binnen een door het college te stellen termijn het verzuim te herstellen.