Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 29-05-2017 18:36:46
Geldzaken & Recht

Help wij worden dakloos!

een huurder die maandelijks zijn huur betaald geniet, op wettelijke basis, een verregaande huurbescherming. dit betekent dat een verhuurder/eigenaar van een woning een huurder, mits deze aan zijn verplichting tot het betalen van huur voldaan heeft,de huurder er niet zomaar uit kan zetten. ook niet als de verhuurder/eigenaar zijn woning verkocht heeft. dit is absoluut geen regulier argument om de het huurcontract met huurder te beeindigen. den woning wordt in een kwestie als deze verkocht inclusief de lusten en lasten, anders is de verkoop niet rechtsgeldig. als de huurder er zelf een potje van heeft gemaakt dan wordt dit natuurlijk anders.

het juridisch loket weet dit ook. als zij het advies gegeven hebben dat de huurder "geen poot heeft om op te staan", dan is er meer aan de hand. omdat ts zeer sporadisch hier informatie over geeft blijven wij in het ongewisse en is er waarschijnlijk meer aan de hand. is dit niet zo, dan willen wij graag iets meer weten.

als ts keurig de huur heeft betaald en zich verder als "goed huisvader" zich in de woning van verhuurder heeft gedragen, en verhuurder volhardt in het uitzetten dan blijft op deze korte termijn alleen nog een gang naar de kantonrechter over en spant huurder een kort geding aan tegen verhuurder. een advocaat heeft verhuurder daarvoor niet nodig als hij/zij met afschriften kan aantonen dat de huur netjes is betaald en met foto's kan bewezen worden dat de gehuurde woning zich in goede staat bevindt.