Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 30-05-2017 10:35:24
Geldzaken & Recht

Help wij worden dakloos!

het feit dat u uw huidige huurwoning huurt op basis van de leegstandswet (informatie na mijn eerste reactie pas bekend geworden) maakt uw situatie anders. inderdaad vervalt dan voor een belangrijk deel uw huurdersbescherming.


 


u schrijft dat het de bedoeling was dat u uw huurwoning aanvankelijk van plan was te kopen. door gewijzigde omstandigheden is dat niet doorgegaan. door die gewijzigde omstandigheden zit u nu dus in grote problemen. echter zijn die gewijzigde omstandigheden wel rechtsgeldig om u het recht op koop plotseling te ontzeggen? heeft u de afspraak (of intentie) dat u uw huidige woning kunt kopen op schrift staan? indien dit het geval is, kan een juridisch hulpverlener, of een kantonrechter (kort geding, omdat er haast bij is) die gewijzigde omstandigheden nog eens goed beoordelen. misschien zijn die kennelijk plotseling gewijzigde omstandigheden helemaal niet zo rechtmatig als ze wellicht lijken en kunt u, als die gewijzigde omstandigheden helemaal niet rechtsgeldig zijn de woning wellicht alsnog kopen.


 


verder, wat gebeurt als u uw huurwoning uit moet, maar u blijft gewoon zitten? ligt er een rechterlijke uitspraak aan ten grondslag dat u uitgezet moet worden? geen deurwaarder of politieagent doet dat als er geen rechterlijk bevel ligt. vraag u dus maar af, als er geen rechterlijke uitspraak ligt, of ze u zo maar op straat kunnen zetten. misschien gewoon de gok maar eens wagen om gewoon te blijven zitten waar u zit. echt, slopers slopen geen woningen die nog bewoond zijn door een gezin met een kind. dat kan en gebeurd gewoon niet in nederland (media aandacht / rtv rijnmond?). feitelijk kraakt u dan de woning waar u al in zit. maar het lijkt in nederland soms zo dat “krakers” meer rechten hebben als reguliere huurders, omdat er “een probleem” is. voor hen wordt dan plotseling wel een goede oplossing gevonden / geregeld.