Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ek
ekn1967 - 01-06-2017 12:43:38
Geldzaken & Recht

Dreigende taal van usenet

Uiteindelijk op 11 mei weer eens een een e-mail ontvangen van tesch inkasso. heel merkwaardig, ineens in het nederlands, met een aanbod dat usenet bereid is een deel van de aanmaningskosten te schrappen. heel merkwaardig dat zij schrijven dat zij niets van mij gehoord hebben, aangezien ik al die tijd contact met ze heb gezocht, en zij geen antwoord gaven.

citaat:

"teschinkasso"
vordering van usenet.nl s.r.l. , referentienummer nx17/03990, clantnummer ....................


geachte ..................,
aangezien wij dit op heden helaas nog geen reactie van u hebben mogen ontvangen met betrekking tot onze vorige brieven schrijven wij u vandaag. echter, ditmaal heeft ons schrijven een positieve achtergrond.


onze opdrachtgever is gerechtigd een betaling van u te eisen voor het bedrag van 151,44 euro. dit bedrag bestaat naast de hoofdvordering echter grotendeels uit kosten die gemaakt zijn door rente en bewerkingskosten na betalingsverzuim. om deze zaak tot een goed einde te brengen is onze opdrachtgever, na overleg met ons, bereid om u een deel van de extra kosten kwijt te schelden. voorwaarden hiervoor zijn dat u een eenmalige bank transfer maakt van 121,00 € niet later dan 01.06.2017 (betalingsontvangst).


de betalingsmogelijkheden zijn:
bank rekening:
commerzbank ag
iban: de82 3844 0016 0722 0809 06
bic/swift: cobadeffxxx
houd er rekening mee dat wij alleen sepa betalingen accepteren.
paypal rekening:
paypal@tesch-inkasso.de
 
indien wij geen tijdige betaling ontvangen, moeten wij helaas aannemen dat u niet bereid bent om het openstaande bedrag te betalen en aan een buiten rechtelijke oplossing te werken. de vordering zal dan via juridische weg afgerond moeten worden.
na afloop van de betalingstermijn is ons aanbod niet meer geldig en is de gehele vordering direct opeisbaar. het is nu aan u om te bepalen op welke manier we deze zaak tot een einde brengen. we hopen echter dat u waardering heeft voor de bereidheid van onze opdrachtgever om een compromis met u te sluiten.


r. weidmann
tesch inkasso forderungsmanagement gmbh
registered legal services provider for debt collection services pursuant to section 10 of the legal services act (rechtsdienstleistungsgesetz)
registry court cologne reg. no. 39598, managing directors: r. weidmann, vat id no. de 215665473
----------
this e-mail and any attachments are strictly confidential.
if you are not the intended recipient of this e-mail please delete it immediately and give us notice.
this e-mail was checked for virus contamination before being sent; however it is advisable to check for any contamination occurring during transmission.
 

einde citaat:



een week later op 18 mei komt er een mail van hetzelfde tesch inkasso (en nu in het engels aangevuld met een beetje duits), waarin wederom op dezelfde wijze als tot maart dit jaar met korte bewoordingen wordt aangegeven dat zij in hun recht staan, en de volledige vordering inclusief alle kosten gehandhaafd blijft. heel merkwaardig, gezien de eerdere email van tesch inkasso die beweren dat de kosten worden verlaagd.

citaat:
"teschinkasso"
dear mr..................,



the matter has been discussed with you now thoroughly in our former correspondence.
your contract with usenet is valid and legally binding.


we will not discuss this matter further and expect your payment until may 31st 2017 at
the very latest, to avoid further charges to be added.


bei rückfragen stehen wir ihnen selbstverständlich gerne zur verfügung.


mit freundlichen grüßen
liane melton
clerical assistant
tesch inkasso forderungsmanagement gmbh
part of lowell group
ahlefelder str. 51, 51645 gummersbach
tel. + 49 2261 6066-316 | fax. + 49 2261 6066-198
l.melton@tesch-inkasso.de| www.tesch-gruppe.de
geschäftsführer: robert weidmann
ag köln, hrb 39598 | ust.-id.-nr. de 215665473

einde citaat


wat moet ik hier toch mee? ik kan het negeren, maar deze gasten zijn blijkbaar nogal agressief in handelen, en deinzen er blijkbaar niet voor terug om de rechter in te schakelen. ik ga nog even contact opnemen met door andere lezers genoemde organisaties om te zien wat deze zeggen. wordt vervolgd.