Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 13-06-2017 11:48:13
Garantie & Verzekeringen

Huisartskosten

Iedere huisarts krijgt van de zorgverzekeringen een vast bedrag per jaar voor iedere patient die bij de huisarts ingeschreven staat. daar komt een klein bedrag bij voor ieder bezoek dat een patient bij een huisarts aflegt. deze vaste  kosten en de kosten voor een consult bij de huisarts worden middels het verplicht eigen risico niet bij de patient in rekening gebracht. deze kosten zijn echter wel gemaakt door de zorgverzekering t.b.v. de verzekerden. daarom zijn deze gemaakte kosten wel zichtbaar op het kostenoverzicht dat de zorgverzekeraar voor haar klanten ter beschikking stelt.

deze vaste kosten per patient per jaar zijn voor een huisarts een belangrijk inkomensbestanddeel waardoor een huisarts voor de inkomsten van de praktijk niet alleen afhankelijk is van het aantal bezoeken dat patienten bij de huisarts afleggen. van die kosten moet alles door de huisarts betaald worden zoals (opsomming is niet compleet) zijn eigen salaris, kosten van huisvesting, apparatuur, salarissen huisartsassistentes etc. etc.