Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AWYeah28
AWYeah28 - 17-06-2017 00:06:50
Geldzaken & Recht

Oppassen 7-14 dagen, hoeveel betalen

Beste xnm,

het minimumloon voor een 21-jarige is op fulltime basis €1.124,91 bruto per maand. als u de oppas normaal gesproken meer betaald dan €6,49 per uur houdt u dat hogere bedrag aan, anders het minimumloon.

uw oppas gaat zeven dagen lang voor uw kind zorgen. ik ga er vanuit dat uw driejarige doorslaapt en er dus 's nachts alleen zorg nodig is in bijzondere gevallen. een kind van drie slaapt gemiddeld ongeveer twaalf uur lang en u geeft aan dat uw kind twee dagen naar het kdv gaat, dus blijven er over vijf volle dagen van twaalf uur maakt zestig uur, plus brengen en halen kdv, plus oproepbaarheid gedurende de nachten en kdv.

het loon voor de 60 uren zou dan afgerond ten minste € 390 moeten zijn, voor het brengen en halen kdv kunt u de reistijd berekenen plus een kilometertarief en dat erbij optellen. vergeet niet de uren voor en na kdv mee te rekenen, ik weet natuurlijk niet hoeveel uur opvang uw kind krijgt. blijft over de oproepbaarheid tussendoor, daar zou u een percentage van het loon voor kunnen nemen (10%?) of u spreekt hier zelf iets over af met haar. dat ligt natuurlijk geheel aan jullie omgangsvorm.

succes!