Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 22-06-2017 13:13:57
Huishouden & Energie

Huurbescherming

Hallo salute , 

bij een vorige vraag van u lees ik dat u particulier huurt , heeft uw vraag nu te maken met de verhuurder .



ik huur particulier

wanneer u huurt van een particuliere verhuurder, dan heeft u dezelfde huurbescherming als bij een woningcorporatie. uw verhuurder mag uw huurovereenkomst ook dan niet zonder reden opzeggen. bijvoorbeeld omdat u overlast veroorzaakt of een https://www.juridischloket.nl/schulden-en-incasso/incasso-en-betalingsachterstand/huurachterstand-uitzetting" target="_blank">huurachterstand heeft. dit wordt ook wel ‘opzeggingsgrond’ genoemd. 


eigen gebruik door verhuurder

wil uw verhuurder zelf in uw woning wonen? dan mag hij uw huurcontract opzeggen, maar moet ook aan een aantal eisen voldoen:

uw verhuurder moet de woning zelf gaan bewonen ( dus  niet alleen zijn kind , familielid of kennis ) en hij moet meezoeken naar vervangende woonruimte . dit geldt overigens niet voor studenten .


gaat u niet akkoord met de opzegging? dan zal uw verhuurder de kantonrechter moeten vragen om uw huurcontract te ontbinden. de kantonrechter toetst of uw verhuurder de woning harder nodig heeft dan u. de rechter kan bepalen dat uw verhuurder een verhuisvergoeding verschuldigd is aan u. 


verkoop woning

koop of verkoop van de woning is geen geldige reden voor huuropzegging. bij verkoop van de woning neemt de nieuwe eigenaar het huurcontract over en loopt uw huurcontract gewoon door. na 3 jaar mag de nieuwe eigenaar uw huurcontract wel opzeggen als hij de woning zelf wil gaan bewonen.


mijn verhuurder heeft een andere reden

als u huurbescherming heeft, mag uw verhuurder niet zomaar uw huurcontract opzeggen. wil uw verhuurder uw huurcontract toch beëindigen? dan moet hij hiervoor een goede reden hebben. bijvoorbeeld wanneer:



u een https://www.juridischloket.nl/schulden-en-incasso/incasso-en-betalingsachterstand/huurachterstand-uitzetting" target="_blank">huurachterstand heeft;
u overlast veroorzaakt;
u weigert een redelijk (nieuw) huurcontract (bijvoorbeeld bij renovatie).
bron : juridisch loket.nl