Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

uwjurist
uwjurist - 21-07-2017 18:07:37
Geldzaken & Recht

Verhuurder zet huis weer te huur na opzegging eigen gebruik

Waarom bent u hiermee akkoord gegaan zonder tenminste een verhuiskostenvergoeding? dat had helemaal niet gehoeven. nu zult u een claim moeten gaan neerleggen.
de wil om het pand duurzaam in gebruik te nemen zoals gevorderd is, is blijkbaar niet aanwezig geweest.
wanneer binnen een jaar na opzegging de woning niet in gebruik wordt genomen zoals huurder claimde (voor bewoning, sloop of renovatie), wordt uitgegaan van misbruik en zal  verhuurder het tegendeel moeten bewijzen. kan hij dit niet dan zal de verhuurder u een schadevergoeding moeten betalen. naast de schadevergoeding kan de rechter bij voorbaat een boete-bedrag (die na 5 jaar na de opzegging van de huurovereenkomst verjaart) vaststellen wanneer de wil afwezig is geweest om het pand duurzaam in eigen gebruik te nemen.


met vriendelijke groet,


mr. monique doomernik