Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 22-07-2017 08:37:29
Geldzaken & Recht

Verhuurder zet huis weer te huur na opzegging eigen gebruik

Reken je niet rijk. de enige zekerheid die je hebt als je huurt op grond van de leegstandwet is dat je een half jaar in het huis mag blijven en de verhuurder de huur in die periode niet op kan zeggen. de opzeggrond"dringende reden voor eigen gebruik" geldt  niet.
de vraag is dus of de verhuurder misbruik heeft gemaakt van zijn bevoegdheid de huur op te zeggen.
voordat je stappen gaat nemen, informeer eerst bij het juridisch loket. 
lees eens:
http://hielkemaco.nl/nieuws/de-nieuwe-leegstandwet/" target="_blank">http://hielkemaco.nl/nieuws/de-nieuwe-leegstandwet/
"in de tijdelijke huurovereenkomst op grond van de leegstandwet geldt zoals vermeld een belangrijk deel van de wettelijke huurbescherming voor de huurder niet. zo zijn de opzeggingsgronden niet van toepassing. de verhuurder kan de huurovereenkomst dus opzeggen zonder daarbij een beroep te doen op één van de wettelijke gronden als genoemd in artikel 7:274 bw. maar de verhuurder mag vanzelfsprekend geen misbruik maken van zijn opzeggingsbevoegdheid. en ook zal zijn belang bij ontruiming van de woning zwaarder moeten wegen dan het (woon)belang van de tijdelijke huurder. "