Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Sc
Scumbo - 03-08-2017 15:32:17
Geldzaken & Recht

Verkocht product via marktplaats nu defect

Reactie van de koper is dat het om een ondeugdelijke transactie gaat, omdat hij niet aan de buitenkant kan beoordelen of een machine in een goede staat verkeerd. hij zegt wel de brandlucht geconstateerd te hebben waarna ik de koper overtuigd zou hebben dat de machine goed was. dus heeft hij dat in goed vertrouwen aangenomen. de koper zegt dat de transactie is geschied op wat ik hem hebt verteld. en dat ik het apparaat kan terugkrijgen. er zou verder niets mee zijn gebeurd.

nu wordt het blijkbaar zijn woord tegen het mijne? ik denk dat ik priester moet worden als ik iemand kan overtuigen om bij een uitslaande brand een huis binnen te stappen en veilig een pilsje kan pakken. en beoordelen of een machine in 'goede staat' verkeerd doe je je juist door na te gaan hoe bijvoorbeeld het product er uit ziet, te kijken naar de leeftijd en het uit te proberen om daarna je conclusie te trekken. ik heb nog nooit iemand ter plaatse als voorbeeld een boormachine uit elkaar zien draaien om het binnenwerk te kunnen bekijken. en de vraag heb ik ook niet gehad. ik heb aangegeven tijdens mijn gebruik van de machine geen vreemde geuren te hebben waargenomen, dan wel geen last van te hebben gehad. ik gebruikte de machine dan ook altijd in de buitenlucht (in de tuin en niet in de schuur of een afgesloten ruimte) en werkte tot de verkoop dan ook prima.