Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 16-08-2017 01:55:54
Geldzaken & Recht

Verhuurder betreedt woning zonder toestemming

In feite berekent uw huisbaas incassokosten want dat zijn die administratiekosten. dit mag alleen maar als u voor het te laat betalen van de huur een schriftelijke betalingsherinnering heeft gekregen waarbij u 14 dagen de tijd kreeg om alsnog te betalen zonder incassokosten, het incassobedrag moet dan ook genoemd worden en correct zijn. 
zoals ik uw verhaal lees is dit nooit gebeurd. dan mogen er ook geen extra kosten worden berekend, ook niet onder het mom van administratiekosten. op dit punt heeft u wel grond voor een eventuele civiele rechtszaak. hij mag niet zomaar 150 euro van de borg inhouden omdat u een paar keer te laat heeft betaald.  dan had hij het maar slimmer moeten aanpakken en u betalingsherinneringen moeten sturen. ik ga er hierbij vanuit dat u op zich wel alle huur heeft betaald.

die huisvredebreuk is vervelend, maar dat staat er verder buiten. daar kunt u nu niets meer mee. had u toen moeten aanpakken.