Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Po
Pontiac - 17-08-2017 16:57:58
Huishouden & Energie

Ik heb allemaal beestjes in keuken en kasten overal ze zijn grijz en vliegen

Meelmotten in je keukenkastje,meelmotten zijn, doordat ze zich verstoppen in de kleinste naden en kieren, lastig te bestrijden. daarbij kunnen ze door de meeste standaard verpakkingen heen eten, waardoor ze vaak wel een voedselbron kunnen vinden om in te overleven en verder voort te planten. ze kunnen door de kleinste kieren in een ruimte komen om daar vervolgens dwars door de verpakkingen heen te eten. de motten kunnen honderden meters afleggen waardoor ze zich in het hele huis kunnen verspreiden. als je eenmaal meelmotten in huis hebt is het dan ook aan te raden om grondig te werk te gaan en de indringers zo snel mogelijk te bestrijden.
als je de meelmotten hebt ontdekt, probeer dan eerst de bron van de besmetting te vinden. dit kan door alle etenswaren te checken en alle besmette producten weg te gooien. het besmette etenswaar is vaak te herkennen aan het achtergebleven spinrag dat de rupsjes hebben gemaakt. ook kunnen er eitjes, rupsjes of cocons tussen het etenswaar zitten. beperk je bij het zoeken niet alleen tot open verpakkingen, maar check ook alle dichte verpakkingen. bij twijfel kun je de producten beter weggooien, deze kunnen namelijk in een later stadium opnieuw voor een besmetting zorgen. gooi alle producten buiten in een afgesloten zak in een container weg, zodat de meelmotten zich buitenshuis bevinden. gooi de producten ook liever niet in de groenbak maar bij voorkeur bij het restafval. laat het vuilnis de eerst volgende keer ophalen.