Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 14-09-2017 23:00:32
Winkels & Webshops

Misleid door detox formule

Door deanne van groenigen 14 sep. 2017 om 16:46
1 antwoorden / vragen

ja ik heb hem echt ontvangen ,donderdag 16 november 2017 om 10:00uur is de zitting in zaandam. vanmorgen bezorgt door een gerechtsdeurwaarder.  ik heb mijn dossier al klaar liggen en ga dus niet betalen. ik heb de pillen teruggestuurd na 6 weken omdat ik toen een faktuur kreeg en begreep dat het gratis pakketje niet zo gratis was. zij houden voet bij stuk dat ik moet betalen omdat ik buiten de termijn van 2 weken heb geretouneerd. ik heb de bevestiging dat ze de pillen terug hebben ontvangen. alles overigens via mail ,ik heb nog nooit iemand gesproken. ze zijn telefonisch niet bereikbaar. alle communicatie vindt plaats met directpay. ook zo'n dubieus bedrijf die als door geefluik fungeert. ik heb al met al 1 faktuur gehad ,2 herinneringen , 1 aanmaning en nu een dagvaarding binnen een bestek van 6 maanden.


zolang u er maar heen gaat. ze hopen dat je niet komt opdagen. de rechter is in dit soort zaken lijdelijk, dat betekent dat hij alleen mag uitgaan van wat de partijen naar voren brengen. daarom wint bij een niet opkomen dagen van de gedaagde bijna altijd de eiser. zelfs al weet de rechter dat er eigenlijk iets niet klopt. u heeft heeft het over directpay, toevallig heb ik daar laatst iets over opgepikt. een nogal agressief groepje. de rechter heeft onlangs korte metten met deze partij gemaakt.
leest u klik http://www.rechtblog.nl/2017/maastrichtse-kantonrechter-geeft-incassobureau-ervan/" target="_blank">hier maar eens op na.
waaruit:

“het is niet voor het eerst dat de maastrichtse kantonrechter moet vaststellen dat aan zo’n dossier van direct pay of aan de bewerking daarvan van alles mankeert. dat leidt in diverse gevallen tot gehele of gedeeltelijke afwijzing van vorderingen, zeker in gevallen waarin een gedaagde beslagen ten ijs komt en een soms wat al te oppervlakkige benadering van de eisende partij doorprikt.”

en

laat geen verstek gaan maar voer verweer!
als een gedaagde verstek laat gaan, dan toetst de rechter namelijk alleen maar of de vordering hem onrechtmatig of ongegrond voorkomt. een integrale toetst vindt dus niet plaats. het loont dus altijd – zo blijkt uit het voorgaande – om verweer te voeren als een vordering van een incassobureau niet klopt. als de gedaagde niet verschijnt, dan is het lastig om daardoorheen te prikken. maar als de gedaagde wel verschijnt, dan is dat anders, zo blijkt uit dit vonnis.