Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

boppe1943
boppe1943 - 22-09-2017 16:45:43
Geldzaken & Recht

Hoe kom ik uit een onverdeelde boedel?

Bron: van nu en later:

onverdeelde boedel

een onverdeelde boedel is van alle erfgenamen samen. erfgenamen zijn het vaak oneens met elkaar over de verdeling. conflicten tijdens het proces rondom de onverdeelde boedel komen regelmatig voor. vaak eindigen deze conflicten in juridische procedures met hoge kosten. om dit te voorkomen schakelt u een professioneel executeur in. dit bespaart onnodige kosten en veel ellende tijdens de verdeling van de boedel.


objectief en onafhankelijk

emoties in de familie spelen soms de overhand bij een overlijden. dit komt de communicatie onderling niet ten goede. een professioneel executeur handelt objectief en onafhankelijk en biedt deskundig en duidelijk advies tijdens de verdeling van de onverdeelde boedel. dit biedt steun.


onverdeelde boedel en belasting

is er sprake van een aandeel in een boedel die nog onverdeeld is, dan is opgave voor wat betreft de inkomstenbelasting verplicht. dat het geld nog niet op een rekening is bijgeschreven is daarbij niet van belang. het bedrag van de onverdeelde boedel geeft men op als vermogen in box 3. de verplichte erfbelasting over deze boedel voert men op als schuld.