Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 12-12-2017 17:01:26
Huishouden & Energie

Hoe kook je het het goedkoopst

Op gas koken kunt u extra zuinig doen met dikke, zware rvs pannen met eventueel nog een koperen of van ander metaal bodem eronder omdat dergelijke pannen langer heet blijven, niet zo snel hitte afgeven. heeft u die niet dan kunt u ze vermoedelijk voor een enkele euro bij kringloopwinkels vinden of mogelijk bij winkels van het leger des heils.
verder gas eerder uitdraaien als zaken al koken. op pannen die op het gas staan alvast een andere pan zetten om te verhitten tot die pan ook op het gas moet. dus er zijn meerdere foefjes om met gebruik van gas nog wat zuiniger ermee om te gaan.
voor suddermaaltijden kunt u een petroleumstel gebruiken, geen gas nodig.
u kunt ook eerst in de magnetron zaken aan de kook brengen of koken, daar is minder tot geen water voor nodig
het is net zoals met het kopen van een nieuwe ijskast omdat die minder electriciteit zou verbruiken. vele jaren zijn nodig om de kosten van de nieuwe ijskast door minder stroomverbruik te compenseren.
lees de tips ook hier: https://www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken/energie-besparen-koken" target="_blank">https://www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken/energie-besparen-koken