Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gerrit250 - 03-01-2018 12:11:02
Geldzaken & Recht

Parkeerboete

Verkeersborden zijn internationaal. stond daar dan geen gewoon bord "parkeerverbod"
je hebt een boete gekregen en die simpelweg niet betaald. het beste is altijd die boete meteen ter plekke te betalen. denken dat ze je toch niet meer vinden of het erbij laten omdat je buitenlander bent ,zoals dat in het verleden wel gebeurde, kun je vergeten. dat blijkt ook nu weer.

dat je daar de taal niet kunt lezen stoort de overheid (ook in nederland) zich niet aan. natuurlijk had je het beste die 20 euro meteen kunnen betalen. ik dacht dat bij een niet betaalde buitenlandse parkeerboete je rechtstreeks uit het betreffende land de boete krijkt opgestuurd. ze kunnen, als ze een verdrag hebben, bij de rdw je adres opvragen waarna je de boete in de brievenbus krijgt. heb je echt geen brief thuis gekregen? je kunt trachten die deurwaarder uit te leggen hoe het gegaan is. maar of die deurwaarder de boete verminderd betwijfel ik.  ook de deurwaarder kost geld en hanteert een minimum tarief aan zijn kosten(staat ergens op hun website) ik vermoed dat die boete zo hoog is omdat je de betalingstermijn hebt overschreden. ook in nederland gaan de boetes aanzienlijk omhoog als je niet op tijd betaald.

mijn advies nu is meteen betalen, ter voorkoming van meer ellende.