Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ch
charlesdickens - 04-02-2018 14:08:47
Geldzaken & Recht

Waarom mag een apotheek voor elk recept ter handstellingskosten rekenen

Ik heb vandaag een nota van mijn ziektekostenverzekering ontvangen, waarbij ik 4 medicijnen moet betalen.
2 daarvan zijn vervolguitgiftes en 2 zijn nieuwe verstrekkingen.
voor de vervolguitgifte betaal ik 6,44 euro per geneesmiddel en voor de nieuwe verstrekking 12,89 euro per verstrekking.
het meeste verbaast mij een nieuwe verstrekking van een geneesmiddel dat 0,87 eurocent kost en waarvoor 12,89 euro ternadstellingskosten wordt berekend!!!! ik snap dat men checkt of medicijnen in combinatie van elkaar zijn te gebruiken en dat daar kosten voor wordt betaald, maar die check hoeft toch maar 1x te gebeuren lijkt mij en niet 4x. 
en dat dan voor een medicijn van 0,87 eurocent 12,89 euro aan terhandstellingskosten wordt berekend vind ik toch echt buiten proportioneel.
toch niet raar dat de zorg in nederland onbetaalbaar wordt als dit soort bedragen tot de normaalste zaak van de wereld behoren, maar men verbaast zich nog steeds dat onze zorg zo duur wordt...........