Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 09-02-2018 09:14:45
Geldzaken & Recht

Woningbouw laat gezin 7 maanden leven in (vrijgekomen) asbest (amosiet)

Je bent doodsbenauwd voor asbest. het plaatje astbest zit op zolder, ver weg van de leefruimte achter een plaat waar de cv op bevestigd is.
ik neem aan dat niet niet alleen de woningbouw, maar ook het installatiebedrijf direct bericht van je bevindingen hebt gedaan. mogelijk heeft de monteur in het plaatje geboord en asbestvezels binnengekregen.
ik lees daar niets over. 
je wilt een vergoeding van ca, €2000 voor het leed wat jullie is aangedaan. dat leed is een verborgen plaatje asbest op zolder waar je pas na 7 maanden achter kwam.
je schrijft dat de wb nalatig is geweest door jullie niet te waarschuwen dat er mogelijk asbest in de wooning aanwezig kon zijn, toen jullie de huurwoning aanvaardden.dan geintje kost hun volgens jou €2000.
had de wb de mogelijkheid van asbest wel gemeld, dan had jij het huis niet gehuurd, neem ik aan.
toen duidelijk werd dat er asbest aanwezig was, heeft de wb adekwate maatregelen genomen en de asbest is zo spoedig mogelijk weggehaald. er wordt je een vergoeding aangeboden voor het ongemak.
je kunt er een advocaat opzetten van €200 tot €300 per uur en eventueel een rechtzaak beginnen om een zo hoog mogelijke vergoeding er uit te slepen. dat zal je meer kosten dan het oplevert.