Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ron503 - 09-02-2018 18:44:33
Geldzaken & Recht

Woningbouw laat gezin 7 maanden leven in (vrijgekomen) asbest (amosiet)

Op de foto is te zien dat er een asbestplaat is aangetroffen en ter isolatie/bescherming voorzien is van een tweede plaat die over de bevestigingsbouten is geplaatst en kan verklaren dat de bouten verouderd zijn want in bestaande asbestplaten mag zeker niet geboort worden. de sticker geeft aan dat er een asbesthoudende plaat aanwezig is maar al wel zodanig geisoleerd is dat vervangen op korte termijn niet noodzakelijk is. die sticker is eigenlijk niet voor uw informatie bedoeld maar voor de monteur die het onderhoud van de cv ketel/geiser uitvoert om boren e.d. in de geisoleerde astbesthoudende plaat te voorkomen. ik begrijp wel dat u zich zorgen maakt want bij veelvuldig inademen van astbestvezels is de kans dat de longen aangetast worden groot en daarom dragen beroepsmatige asbestverwijdereraars ook beschermende kleding en wordt het deel waarin het asbest zich bevind ook afgeschermd. in mijn optiek heeft u door de hype over asbest niet alles gelezen maar enkel dat wat voor u van toepassing is en de mening heeft dat u en uw gezin aan grote gevaren zijn blootgesteld waarvan de gevolgen niet te overzien zijn. wat me in uw relaas wel opvalt is dat uw angst voor een aanwezige sticker er toe heeft geleid dat het asbesthoudende deel is verwijderd maar u uw overdreven angst gecompenseerd wil zien en nog beloond wordt ook maar met die beloning geen genoegen neemt.

off topic, in mijn huurwoning is ook nog een plaatje asbest die geisoleerd is aanwezig, en met uw relaas heb ik dus ook recht op 30 jaar compensatie want ik zou door dat geisoleerde plaatje door de wbv aan grote gevaren zijn bloot gestelt.