Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sn
snitzel - 01-03-2018 10:35:32
Geldzaken & Recht

Huis verkocht, nu onderhuren

de situatie waar iedereen die hier reageerd naar refereert  ( dat het onderhuur zou zijn)is als er slechts een deel van de woning wordt verhuurd en de eigenaar óók op het adres verblijft.


dat is in deze situatie niet het geval. de woning is in het geheel verhuurd aan ts. de verhuurder/eigenaar dient zich uit te schrijven. de verhuurder pleegt woonfraude door in geschreven te blijven staan waar hij niet woont.


of heeft hij nog een kamertje waar hij kan verblijven? nee, de verhuurder verblijft bij zijn vriendin als hij niet in het buitenland verblijft. (welk financieel gewin steekt daar achter?)


@epcot1 nummer 6 gaat hier niet op.


deze ( versimpele) opsomming komt uit de wet "algemene wet inkomensafhankelijke regelingen" (awir)
zie artikel 3 lid 2 sub e


die evenals de belanghebbende meerderjarig is, waarbij op dat woonadres tevens een minderjarig kind van ten minste een van beiden staat ingeschreven, behoudens ingeval de belanghebbende door middel van een schriftelijke huurovereenkomst, waaraan bij ministeriële regeling nadere voorwaarden kunnen worden gesteld, doet blijken dat een van beiden op zakelijke gronden een gedeelte van de woning huurt van de ander;

juist dat stukje "gedeelte" ontbreekt. ts huurt de hele flat.
ik hoop dat ts niet het advies ten harte neemt om een aanpassing in het huurcontract te laten zetten dat ze maar een deel van de woning huurt. dit houdt geen stand mocht er een controle komen vanuit de belastingdienst. daarnaast verliest ze de woonbescherming. ook heeft ze dan geen recht op huurtoeslag ( mocht ze aan de voorwaarden voldoen) omdat ze als onderhuurder de gemeenschappelijke ruimten zou delen met de verhuurder.

oftewel, de verhuurder heeft ( waarschijnlijk) baat bij deze constructie maar ts absoluut niet.