Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

nk
nkliffen - 04-03-2018 15:56:58
Huishouden & Energie

Blok verwarming wel erg duur

@diumenge


u slaat de spijker op de kop. zodra iemand geconfronteerd wordt met die hoge rekening na de eerste winter gaat men natuurlijk wel opletten wat men de volgende winter verstookt. dit komt omdat niemand vooraf wordt geinformeerd over deze situatie. er zijn dus meer mensen die hoge rekeningen hebben ontvangen. ik heb dan ook een info documentje gemaakt en geef die aan een ieder die nu nieuw in dit pand kom wonen.


ik had vorige winter 9.026 eenheden gebruikt (eenheidsprijs € 0,299624 en vaste kosten € 229,47). op basis van de eenheidsprijs heb ik vervolgens berekend wat ik zou mogen gebruiken om quit te spelen. ik kom dan uit op 1.464 eenheden / jaar. als ik uitga van ongeveer 120 stookdagen kom ik dus uit op 12 eenheden / dag. ik heb deze winter al 1.180 eenheden gebruikt.
de meters op de radiatoren zijn manual met een venstertje uit te lezen, dus die lees ik elke dag uit op 1 radiator (ik gebruik nog maar 1 radiator en verwarm daarbij met een ir verwarming) en houd de stand bij in een spreadsheet. nu wordt het in de woonkamer/keuken niet warmer dan 18 graden
 
ja, ik zit de hele winter dus al in de kou en vindt dat natuurlijk verschrikkelijk.