Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 28-05-2018 14:12:33
Huishouden & Energie

Stel een vraag en vergeet vooral geen feedback te geven ... !

het geen feedback meer geven van vraagstellers op vaak meerdere gegeven antwoorden is niet alleen wat hier bij v&b van bnn-vara voorkomt maar ik evenzeer bij het forum van de collega’s van tros-radar steeds meer tegenkom. uw geschetste probleem heeft, denk ik, een aantal oorzaken waar weinig aan te doen valt.


 


1) te vaak wort dit soort fora niet zo zeer gebruikt om daadwerkelijk een vraag te stellen en hulp te vragen maar om eens flink het hart te luchten. vaak goed bedoelde antwoorden daarop, meelevend of aanvallend, worden door de vraagsteller waarschijnlijk niet eens gelezen. in dit kader is het misschien voor de respondenten goed zich vooraf af te vragen of een dergelijk aangemaakt topic daadwerkelijk is bedoeld om antwoorden op vragen te krijgen of dat het bedoeld is om eens flink het hart te luchten. in het laatste geval is het misschien beter dat er niet eens meer geantwoord wordt.


 


2) een stukje volksaard in de zin van: “waarom zou ik nog rekening houden met de ander, ook al ben ik er zelf mee begonnen”. zo redenerend geef je natuurlijk nooit meer antwoord aan al diegenen die misschien nog wel de helpende hand hebben willen bieden. eigenlijk is het een beetje hetzelfde als auto rijden. ik stap in de auto en alleen ik ben belangrijk. waarom zou ik dan nog richting aangeven als dat alleen maar bedoelt is om mijn medeweggebruikers te informeren wat ik van plan ben. eveneens een fenomeen dat in ons ‘ikke, ikke, ikke, en de rest kan stikke’ landje, steeds meer gebeurd.