Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 09-06-2018 14:47:10
Geldzaken & Recht

Te hoge klimop op de erfgrens

Bedankt voor de reacties tot nu toe ...

het lijkt een eerder pietluttig verhaal maar ...

- de klimop staat nu 20cm boven de schutting, gaat overhangen, groeit in mijn 1.90mtr-hoge planten en groeit meteen na het snoeien weer aan. dat wordt dus een eindeloos verhaal
- door de lengte van de schutting wordt alleen het overhangende verwijderen en opruimen al een hele klus
- ik ben de jongste niet meer en sta niet graag (in een border) op een trapje
- met de elektrische heggenschaar is niet zeker, dat ik geen hedera van de buren ga beschadigen

ik zou gewoon in één gang alles op twee meter wegsnoeien en het snoeigoed links en rechts laten vallen, maar ook dàt snoeien is eerder voor de buren de klus en heb ik de troep in de border tussen de beplanting liggen.

ophef maak ik hier vooral over, omdat ik bij hederasnoeien een alergische reactie van de luchtwegen krijg door de vochtdruppeltjes die de plant verspreidt. ik zou dus een hovenier moeten inhuren om de klus van de buren te moeten laten doen. overigens jammer dat hedera geen heestersoort is.

bedankt voor het antwoord @ron503.

@tijger1 ... de oudere klimop bij de andere buren die wèl snoeien heeft intussen een dikte/diepte van 50 cm bereikt.

@zustercarola ... ja, ik zie overal olifanten, maar u had mijn vorige antwoord nèt nog niet kunnen lezen. u hoeft echter niet meer te reageren als het antwoord verder alleen maar bij de olifanten blijft.