Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 10-10-2018 20:31:26
Huishouden & Energie

Koken op gas of elektrisch

Ik heb toen we 10 jaar geleden in deze jaren-70 woning trokken gekozen voor electrisch koken maar niet voor inductie maar keramisch. ik vond de meerwaarde van inductie tegenover keramisch niet overtuigend en het prijsverschil te groot. 

het heeft even gekost om te wennen, komende van 30 jaar koken op gas. de redenen voor overstap hadden niets te maken met milieu overwegingen maar eerder met gemak. als de kookplaat uit staat, is het gewoon een onderdeel van het aanrechtblad waar je je snijplank op kunt leggen of borden, schalen etc. kunt zetten bij het afruimen. ook vond ik de optie om veilig aan "slow cooking" te kunnen doen of dingen warm te houden heel aantrekkelijk (wat bij de door u genoemde etna bijvoorbeeld niet mogelijk is). als laatste is het schoonmaken zo ontzettend veel makkelijker dan met een gastoestel.

ik zou nog even wat research doen en de redenen voor zo'n overstap op een rijtje zetten: gas vs. keramisch vs. inductie en dáár uw keuze op te baseren in plaats van een wazig toekomstperspectief dat uberhaupt pas gaat spelen nadat de economische levensduur van wat u nu gaat aanschaffen allang voorbij zal zijn.