Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 22-11-2019 09:48:12
Geldzaken & Recht

Tijdelijk wonen bij iemand anders

Er is verschil tussen wonen en logeren. als het duidelijk is dat uw oma na revalidatie terugkeert in de woning ken het naar mijn mening niet zo problematisch zijn indien u tijdelijk in de woning van uw oma verblijft.  ik ken geen wettelijke regeling dat logeren maar maximaal een maand kan/mag hoewel er mogelijk wel iets in die zin is geregeld m.b.t. studiefinanciering of dergelijke. in die zin kan ik de door @tijger1 gegeven mening goed volgen maar er kunnen onverwachte haken en ogen zijn. 
daarom is het denk ik een een goed idee om zoals @beps al aangeeft niet continue in de woning te verblijven maar het verblijf te verdelen. 
volgens mij kan er niemand problemen mee hebben dat u in deze situatie optreedt als 'huisbewaarder'. het is wel zinvol om als ook al aangegeven dit te overleggen met de verhuurder. ik baseer mijn mening op het gegeven dat ik zelf ook bij tijd en wijle, officicieel wonend in belgië (en ook daar het postadres hield) gedurende overwegend weekdagen maar soms ook met aangesloten weekeinden in vakantiewoningen verbleef. in één gemeente was het wel zo dat ik per ongeveer drie maanden van woning wisselde op het zelfde park om reden van inschrijvingsprobleem mogelijkheden.
van het wijzigen van het postadres behoeft ook m.i. geen enkele soprake te zijn. u gaat er niet definitief of semie definitief wonen. er is sprake van een bijzondere/uitzonderlijke situatie waarbij ik mij niet kan voorstellen dat wie dan ook er uit wettelijk oogpunt moeite mee zou hebben.
uw oma beterschap en een spoedig herstel gewenst.   (credo: een mens kan ook te voorzichtig zijn!)