Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 03-02-2020 22:22:09
Winkels & Webshops

Stoel zitting opvullen

Het eerste wat ik dacht: iemand probeert hier 'grappig' te zijn.... maar helaas zal dit wel pure ernst zijn.
€ 3200,-- voor het vullen van een zitting...... ?!?!?

die dame is gewoon opgelicht. helaas zijn er veel van dit soort malafide personen/ 'bedrijfjes'.
u kunt gewoon de naam van dit 'bedrijfje' noemen, al was het alleen maar om anderen te waarschuwen voor deze oplichterij.

en @magnum007: de door u gestelde vragen doen er totaal niet toe. € 3200,-- is een achterlijke prijs.
dit soort bedragen m.b.t. tot het geleverde/genoemde 'werk' worden alleen door oplichters gebruikt.

aangifte doen bij de politie van oplichting, http://www.wetboek-online.nl/wet/wetboek%20van%20strafrecht/326.html" target="_blank">artikel 326 wetboek van strafrecht:
"hij die, met het oogmerk om zich of een ander wederrechtelijk te bevoordelen, hetzij door het aannemen van een valse naam of van een valse hoedanigheid, hetzij door listige kunstgrepen, hetzij door een samenweefsel van verdichtsels, iemand beweegt tot de afgifte van enig goed, tot het ter beschikking stellen van gegevens met geldswaarde in het handelsverkeer, tot het aangaan van een schuld of tot het teniet doen van een inschuld, wordt, als schuldig aan oplichting, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vijfde categorie."

(jurisprudentie (klik http://www.wetboek-online.nl/jurisprudentie/ljnau5719.html" target="_blank">hier)
"aangaande listige kunstgrepen eist de wet niet meer dan dat het slachtoffer daardoor in concreto is bedrogen. daarbij komt het aan op alle omstandigheden van het geval, de persoonlijkheid van het slachtoffer daaronder begrepen. gelet op de uit de gebezigde bewijsmiddelen blijkende manier waarop verdachte en zijn mededader x hebben bewogen tot afgifte van geld, wetende dat het ging om “een oudere, eenzame man die de consequenties van zijn handelen niet meer voldoende overziet”, getuigt ’s hofs oordeel dat zij listige kunstgrepen ex art. 326 sr hebben aangewend en dat dit oplichting oplevert, niet van een onjuiste rechtsopvatting.")

succes.