Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 14-04-2020 16:10:37
Geldzaken & Recht

Wat kost inschrijving kassa

Hallo langepiet1 , 



kan ik zelf mijn pakketreis kosteloos annuleren?

als u zelf annuleert, moet u meestal annuleringskosten betalen. https://www.consuwijzer.nl/reizen-en-accommodaties/ik-wil-mijn-boeking-wijzigen/vakantie-annuleren" target="_blank">hoe later u annuleert, hoe hoger de annuleringskosten. maar door corona kunt u soms toch zelf zonder kosten uw pakketreis annuleren.




kunt u aantonen dat de situatie op uw reisbestemming zo erg is, dat uw vakantie niet kan doorgaan? bijvoorbeeld omdat het door corona onveilig is. of omdat alles dicht is wat u tijdens de pakketreis zou bezoeken? https://www.consuwijzer.nl/reizen-en-accommodaties/ik-wil-mijn-boeking-wijzigen/annuleren-op-basis-van-reisadvies" target="_blank">dan mag u zelf de pakketreis kosteloos annuleren. het moet gaan om 'onvermijdbare en buitengewone omstandigheden' die grote gevolgen hebben voor uw pakketreis of voor het vervoer erheen.




geeft https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen" target="_blank">het ministerie van buitenlandse zaken een rood of oranje reisadvies voor uw bestemming? dat noemen we ook wel een negatief reisadvies. bij zowel code rood als code oranje raadt het ministerie vakantiereizen af. u kunt dat gebruiken om te onderbouwen dat het gebied te onveilig is om naar toe te gaan. nu geldt minimaal code oranje voor heel de wereld.





veel reisaanbieders annuleren nu zelf hun reizen door corona. het kan slim zijn dat af te wachten. dan hoeft u niet te onderbouwen dat uw bestemming onveilig is. want als uw aanbieder annuleert hebt u sowieso recht op uw geld terug (zie vraag 1).





annuleert uw reisaanbieder niet? en is er ook geen rood of oranje reisadvies? u kunt ook https://www.consuwijzer.nl/reizen-en-accommodaties/reisaanbieder-wijzigt-boeking/pakketreis" target="_blank">kosteloos annuleren als belangrijke onderdelen van uw reis niet kunnen doorgaan zoals afgesproken.  

voor verdere informatie , klik op de rode regels . 

https://www.consuwijzer.nl/coronacrisis/uw-reisrechten-bij-het-coronavirus" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/coronacrisis/uw-reisrechten-bij-het-coronavirus 

https://www.eccnederland.nl/nl/nieuws/vliegvoucher-bij-annulering-vlucht-door-coronavirus" target="_blank">https://www.eccnederland.nl/nl/nieuws/vliegvoucher-bij-annulering-vlucht-door-coronavirus