Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ta
Tahapary82 - 12-09-2020 11:24:22
Geldzaken & Recht

Wie komt auto toe na overlijden

dank voor de antwoorden. kind is meerderjarig en enig erfgenaam.  de reden dat familie van de partner er zich op heeft gestort is omdat partner beginnend dementerend is.



wij hebben het vermoeden dat destijds een verdeling kosten is gemaakt en dat overledene de bijdrage voor de auto heeft gezien als een gift, omdat hij voor wat betreft kosten auto maar ook het samenwonen en de inboedel, grotendeels alle kosten voor zijn rekening heeft genomen. dat hij dit ook heeft uitgesproken sterkt ons natuurlijk in dit vermoeden. 



er is overigens een verklaring van erfrecht die het kind in bezit heeft en ook in vermeld wordt, het is aan haar om de afwikkeling van de erfenis te verzorgen.

 de auto wordt niet verkocht maar blijft kind in rijden, we zouden dan ook zelf het liefst deze eis gewoon afwijzen, maar zijn juridisch gewoonweg niet voldoende onderlegd om te weten wat het recht van het kind nu is. juridisch loket ga ik nog even bellen, dank voor de tip en de uitgebreide uitleg:)