Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ta
Tahapary82 - 12-09-2020 17:11:49
Geldzaken & Recht

Wie komt auto toe na overlijden

Dank voor het medeleven en de reacties. goed om te zien dat op deze manier meerdere kanten belicht worden.

het vervelende is, ons familielid heeft altijd alles gescheiden willen houden omdat de partner juist vermogen had uit verkoop van een eigen woning destijds, waarvan hij van mening was dat dat alleen haar kinderen zou moeten toebehoren na overlijden. zij zijn gaan samenwonen als weduwe en weduwnaar, beide met kinderen dus uit een eerder huwelijk. toen is ook dat testament opgemaakt en kot daarna de auto aangeschaft, intentie is altijd geweest om alles strikt gescheiden te houden.

de (kandidaat) notaris die voor het kind de verklaring van erfrecht heeft opgemaakt, heeft ons vermeld dat de enige erfgenaam de rechtmatige eigenaar is, het kind dus. de auto is inmiddels ook op haar naam gezet en wij zijn in de veronderstelling geweest dat wij daarin juist handelden. echter beweert 'tegenpartij' nu dat zij een notaris hebben gesproken die anders oordeelt, en claimen zij de helft van de waarde. dat brengt ons dus aan het twijfelen. 

en het wrange is inderdaad, het gaat echt niet om een ferrari, het zal om max. een paar duizend euro gaan. voor het kind is de auto wel van emotionele waarde, de auto blijft daarom ook in bezit. partner heeft bovendien geen rijbewijs.

het bleek een vervelende afwikkeling, waarbij we met pijn en moeite de persoonlijke spullen hebben mogen ophalen uit zijn huis. als je er dan naderhand achterkomt dat ze op zijn pc ongevraagd al zijn financiele gegevens hebben doorgelicht en ook nog eens hebben achtergehouden, dan wordt het helaas toch een principekwestie, ook al gaat het niet om een ferrari....  ik weet nu in ieder geval een beetje hoe we willen gaan reageren hierop, dank daarom voor ieder zijn input.