Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 02-06-2021 16:02:22
Geldzaken & Recht

Huur opzeggen na 25 jaar

Bewijzen na 25 jaar kan je moeder dus niets meer. 
er komt na de huuropzegging iemand namens de verhuurder die het huis gaat inspecteren en wat er verwijderd of hersteld moet worden.
maar het gaat dus voornamelijk over een blokhut en een overkapping.
daarvan is afgesproken dat je moeder en dus niet de verhuurder deze moest onderhouden.
dat duidt er al op dat deze zaken niet bij het huis horen. alleen als een volgend huurder deze wil overnemen, dan hoeft het niet verwijderd te worden. een blokhut overnemen zal mogelijk niet een probleem opleveren. een overkapping wel. want je mag niet zomaar wat een de buitenkant van je huis bevestigen.
je moeder zal 25 jaar geleden deze hebben overgenomen van de vorige huurder, maar kennelijk heeft ze daar niets voor betaald of weet ze dat niet meer.
het is lastig te herinneren wat er 25 jaar geleden precies afgesproken is. 
eerst maar eens even afwachten wat de verhuurder eist. info, artikel van 2012, maar nog wel te gebruiken:https://rechtswinkel.nl/vragen/geachte-meneer-mevrouw-ik-woon-in-een-huurwoning-en-ik-heb/6362" target="_blank">https://rechtswinkel.nl/vragen/geachte-meneer-mevrouw-ik-woon-in-een-huurwoning-en-ik-heb/6362