Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 21-07-2021 22:17:59
Geldzaken & Recht

Rijbewijs word niet terug gegeven

Nee, het verhuurbedrijf mag uw rijbewijs niet vasthouden.

en indien het verhuurbedrijf bij het terugbrengen van het voertuig gelegenheid heeft gehad om het voertuig te controleren voordat aan u middels terugbetaling van de borg bent gevrijwaard van schades, mag het verhuurbedrijf u ook geen extra kosten meer in rekening brengen. ik neem aan dat de medewerker van het verhuurbedrijf wat de sleutels ingenomen heeft en de borg heeft terugbetaald ook getekend heeft dat u het voertuig in goede staat heeft ingeleverd? 

ik adviseer u richting de verhuurder te reageren dat u onmiddellijke teruggave van uw rijbewijs verlangt en hen meldt dat u anders genoodzaakt bent melding bij de politie te maken van de ontvreemding of verduistering van het rijbewijs.
en daarnaast dat op moment van inlevering van het voertuig geen onregelmatigheden meer geconstateerd zijn, dus dat bij u ook geen kosten meer in rekening gebracht kunnen worden. na u  kan ook een ander het busje nog gebruikt hebben, of het kunnen zelfs verzonnen kosten zijn of schoonmaakkosten van een ander voertuig indien er geen kenteken op de factuur van het schoonmaakbedrijf staat.